Decontari de servicii medicale de peste 4,5 miloane de lei in Uniunea Europeana ale CAS Suceava de la inceputul anului


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a decontat de la începutul anului și până în prezent servicii medicale din statele Uniunii Europene de peste 4,5 milioane de lei pentru asigurații care dețin un card european de sănătate.

carduri europene de asigurari sociale de sanatate

Sucevenii au beneficiat de tratamente în Austria, Belgia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Olanda și Polonia, CAS Suceava decontând 401 cereri în valoare de 4.551.332,92 lei.

Totodată, CAS Suceava a anunțat că în primele nouă luni ale anului 2014 a eliberat un număr de 672 de formulare europene, mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2013, când au fost eliberate 908 formulare europene.

În ceea ce privește numărul de carduri europene de sănătate, CAS Suceava a eliberat în acest an 5.549 de carduri, înregistrându-se o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost eliberate 5.057 carduri europene.

Cardul european acordat asiguraților este gratuit, iar persoanele asigurate care solicită și beneficiază de Card European de Asigurari de Sănătate sau Certificat provizoriu de înlocuire pentru Cardul European pot obţine servicii medicale necesare pe timpul șederii temporare în țările UE, în principal servicii pentru afecţiuni acute sau urgenţe, pe perioada de valabilitate a cardului.


Intră acum și în grupul de