Actuali si fosti angajati ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, cetateni de onoare ai judetului Suceava. Vezi despre cine este vorba


Intră acum și în grupul de

Șase actuali şi foşti angajaţi ai Ansamblului „Ciprian  Porumbescu” care s-au „remarcat de-a lungul vremii și au contribuit la dezvoltarea culturii din Suceava” vor primit titlul de „Cetățean de Onoare al județului Suceava”, a decis vineri CJ Suceava  cu prilejul sărbătoririi a 60 de ani de activitate  a  Ansamblului Artistic.

Ansamblul Ciprian Porumbescu si grupul de colindatori

Au primit titlul onorific: DANIELA  CONDURACHE și ALEXANDRU DUMBRAVĂ, în calitate de interpreți de muzică populară; RODICA  DOMINTE, secretar literar în cadrul Ansamblului Artistic „Ciprian  Porumbescu”; COSTINEL LEONTE, coregraf al Ansamblului, EMIL HAVRILIUC, director și dirijor și VIOREL LEANCĂ, dirijor.

Titlul de „Cetățean de Onoare al județului Suceava” a mai fost acordat, în trecut, interpretelor de muzică populară Sofia Vicoveanca și Margareta Clipa.

Primul titlu de cetăţean de onoare al judeţului Suceava a fost primit de Georg Simnacher, fostul preşedinte al regiunii bavareze Schwaben, pentru sprijinul consistent pe care l-a acordat dezvoltării judeţului Suceava, pentru susţinerea intereselor judeţului Suceava, pentru acţiunile făcute în sprijinul populaţiei judeţului Suceava, dar şi pentru ajutorul dat persoanelor bolnave din judeţul Suceava care au avut posibilitatea să fie tratate în străinătate, dar şi copiilor suceveni bolnavi de diabet cărora le-a asigurat tratamentul medicamentos mai mulţi ani când în România aceştia nu puteau avea acces la astfel de medicamente.


Intră acum și în grupul de