Republica Moldova vrea ca o sectie de votare pentru cetatenii sai sa fie deschisa si la Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoritățile din Republica Moldova au învățat din greșelile ”europene” are celor de la București și suflă și în iaurt pentru alegerile care vor avea loc la finele lunii în țara vecină.

Astfel pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Republica Moldova va fi amenajată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava  o secţie de votare unde cetăţenii moldoveni care se află în acea perioadă în zonă, vor putea să voteze.

sinescu

 

Prefectul judetului, Florin Sinescu, a declarat presei că solicitarea pentru înfiinţarea acestei secţii a venit din partea Guvernului Republicii Moldova, și că autorităţile sucevene vor asigura logistica pentru înfiinţarea secţiei şi paza şi ordinea prin intermediul structurilor MAI.

 

În momentul de față în judeţul Suceava sunt peste 700 de rezidenţi din Republica Moldova din care ceva mai bine de 500 se află la studii, dintre aceștia majoritatea, pste 300 sunt stdenți iar restul liceeni.

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a adoptat o procedură simplificată pentru cetăţenii moldoveni din diaspora, care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor semna pentru abţinerea de la vot multiplu direct în listele electorale.

 

Este pentru prima dată când la Universitatea din Suceava se înfiinţează secţie de votare pentru cetăţenii din Republica Moldova, la celelalte scrutine aceştia votând la Consulatul din Iaşi sau la Ambasada din Bucureşti.

 

Pe lângă Suceava, vor mai fi înfiinţate noi secţii de votare în Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa şi Bacău.


Intră acum și în grupul de