Actiuni de strangere de fonduri in Suceava si Campulung Moldovenesc, in cadrul Campaniei „Un gest pentru o viata”


Intră acum și în grupul de

 VizualMortalitateInfantilaSalvaţi Copiii Suceava va derula în zilele de 6 si 7 decembrie, Campania ”Un gest pentru o viaţă”, cu scopul de a achiziţiona un echipament performant pentru Maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit preşedintelui filialei sucevene a Organizaţiei Salvaţi Copiii, Camelia Iordache, este vorba despre două acţiuni  de strângere de fonduri, ce se vor derula simultan în Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

„În Campulung Moldovenesc, se va organiza o campanie stradală în intervalul orar 10:00 – 15:00, în centrul orașului, iar în Suceava, campania se va organiza în incinta Shopping City, în intervalul orar 09:00 – 21:00.

Campaniile se derulează în parteneriat cu Shopping City Suceava și Primăria Câmpulung Moldovenesc.

 Partener în cadrul acestei campanii este și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” care va asigura câte un echipaj SMURD în cele două locații. Medicii vor oferi informații despre importanța intervenției de urgență în cazul copiilor născuți prematur sau cu probleme de sănătate și despre importanța dotării spitalelor cu echipamente performante.

 Campania stradală din Câmpulung Moldovenesc va fi realizată cu sprijinul voluntarilor de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din localitate”, a explicat Camelia Iordache.

În data de 1 noiembrie 2014 Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat, pentru al treilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți. Edițiile anterioare s-au derulat sub denumirea “Bun venit pe lume”. Anul acesta, campania se numește ”Un gest pentru o viață”.

Salvați Copiii filiala Suceava a început campania cu ultramaratonul de 110 km, în cadrul căruia, maratonistul Tandin Nicolae Cernica a dorit să unească simbolic cele două localități ale județului Suceava, Vatra Dornei și Suceava, care au beneficiat de campaniile anterioare.

În județul Suceava, campania se derulează în beneficiul copiilor din Câmpulung Moldovenesc, vizând dotarea maternității din cadrul Spitalului municipal, cu un echipamente medicale performante, care să asigure intervenția într-un termen cât mai scurt și în condiții sigure pentru copiii născuți prematur sau cu probleme de sănătate.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă.

  Cea mai ridicată rată de decese în rândul copiilor mai mici de 1 an: 8,5‰, în condițiile în care rata medie a mortalităţii infantile în UE este de  3,8 ‰.

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore (1.678 cazuri în 2013). 33% din aceste decese ar fi putut fi prevenite.

Reducerea cu 40% între anii 2002 și 2015 a mortalităţii infantile, este un obiectiv asumat de România.


Intră acum și în grupul de