Numarul cazurilor de hepatita A, in scadere in judetul Suceava, la final de an


Intră acum și în grupul de

Un numar de 68 cazuri de hepatita acuta virala de tip A au fost înregistrate în judeţul Suceava, în luna noiembrie, cu 71 de cazuri mai puţine faţa de luna precedentă când au existat 139 cazuri, se arată într-o informare transmisă de DSP Suceava.

„Apreciem evolutia epidemiologică ca fiind în scadere, deşi apar în continuare cazuri grupate în câteva localitati : Mironu, Burla, Horodnic de Sus, Voievodeasa”, precizează sursa citată.

În informarea DSP se menţionează că din cele 68 de cazuri de îmbolnavire, 59 au provenit din mediul rural şi 9 din mediul urban, 40 au fost persoane de sex masculin, iar 28 persoane de sex feminin.

BACAU - VACCINARE

Grupa de vârstă ce mai afectată este  5-9 ani,  cu 30 cazuri de imbolnavire, vârstele extreme fiind 1 an (4 cazuri) si 52 ani (1 caz).

 Potrivit sursei citate, focarele comunitare care au necesitat o supraveghere epidemiologica specială si măsuri sustinute de interventie de specialitate au evoluat în urmatoarele localitati: Mironu  -focar  cu un total de 63 cazuri din care 13 în luna noiembrie, Burla- focar  cu un total de 41 cazuri din care 13 în luna noiembrie, Mitocul Dragomirnei- focar  cu un total de 23 cazuri din care 6 în luna noiembrie, Scheia- focar  cu un total de 25 cazuri din care 5 în luna noiembrie, Voievodeasa- focar  cu un total de 15 cazuri din care 10 in luna noiembrie.

 „DSP Suceava a distribuit până în prezent în judet 898 doze vaccin antihepatitic A care au fost deja administrate copiilor din focare şi am achizitionat încă 1000 doze care vor sosi de la firma distribuitoare în 1-2 saptămâni. Costul unei doze este de aproximativ 70 lei. S-au distribuit produse dezinfectante în valoare de 30.000 lei.

Marea majoritate a cazurilor din judet au fost tratate în spitalele din Suceava si Radauti, toate cu evolutie favorabila si fara complicatii majore”, se mai arată în informarea transmisă de DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de