Numarul cazurilor de hepatita A, in scadere in judetul Suceava, la final de an

Un numar de 68 cazuri de hepatita acuta virala de tip A au fost înregistrate în judeţul Suceava, în luna noiembrie, cu 71 de cazuri mai puţine faţa de luna precedentă când au existat 139 cazuri, se arată într-o informare transmisă de DSP Suceava.

“Apreciem evolutia epidemiologică ca fiind în scadere, deşi apar în continuare cazuri grupate în câteva localitati : Mironu, Burla, Horodnic de Sus, Voievodeasa”, precizează sursa citată.

În informarea DSP se menţionează că din cele 68 de cazuri de îmbolnavire, 59 au provenit din mediul rural şi 9 din mediul urban, 40 au fost persoane de sex masculin, iar 28 persoane de sex feminin.

BACAU - VACCINARE

Grupa de vârstă ce mai afectată este  5-9 ani,  cu 30 cazuri de imbolnavire, vârstele extreme fiind 1 an (4 cazuri) si 52 ani (1 caz).

 Potrivit sursei citate, focarele comunitare care au necesitat o supraveghere epidemiologica specială si măsuri sustinute de interventie de specialitate au evoluat în urmatoarele localitati: Mironu  -focar  cu un total de 63 cazuri din care 13 în luna noiembrie, Burla- focar  cu un total de 41 cazuri din care 13 în luna noiembrie, Mitocul Dragomirnei- focar  cu un total de 23 cazuri din care 6 în luna noiembrie, Scheia- focar  cu un total de 25 cazuri din care 5 în luna noiembrie, Voievodeasa- focar  cu un total de 15 cazuri din care 10 in luna noiembrie.

 “DSP Suceava a distribuit până în prezent în judet 898 doze vaccin antihepatitic A care au fost deja administrate copiilor din focare şi am achizitionat încă 1000 doze care vor sosi de la firma distribuitoare în 1-2 saptămâni. Costul unei doze este de aproximativ 70 lei. S-au distribuit produse dezinfectante în valoare de 30.000 lei.

Marea majoritate a cazurilor din judet au fost tratate în spitalele din Suceava si Radauti, toate cu evolutie favorabila si fara complicatii majore”, se mai arată în informarea transmisă de DSP Suceava.

loading...