Acasă Social Campanie de constientizare si de informare asupra consecintelor discursului instigator la ura...

Campanie de constientizare si de informare asupra consecintelor discursului instigator la ura de Ziua Internationala a Drepturilor Omului


Intră acum și în grupul de

De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, marcată pe data de 10 decembrie, o parte dintre funcționarii publici vor purta stickere prin care vor încerca conștientizarea publicul larg asupra consecințelor discursului instigator la ură, iar elevii vor realiza materiale educative pe aceeași temă.

În perioada 3 decembrie 2014 – 10 decembrie 2014 Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare – ASEED desfășoară o campanie de conștientizare cu titlul „Ura este viciul sufletelor meschine” ce face parte din proiectul „Transparență și calitate în administrația publică prin social media”.



drepturile omului

Acțiunea locală face parte dintr-un amplu context, Consiliului Europei promovând campania NO HATE SPEECH, scopul acesteia fiind facilitarea accesului la informaţii privind drepturile fundamentale ale omului versus ură și discriminare, în orice formă s-ar manifesta ea către cetățeni.

Potrivit reprezentanților ASEED Suceava, va exista o campanie de conștientizare în mediul școlar și una la nivelul instituțiilor publice partenere proiectului, pe data de 10 decembrie când este marcată Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

În școli, elevii vor realiza reprezentări grafice și vor genera mesaje specifice campaniei, cele mai reprezentative grafice și cele mai bune mesaje fiind premiate la sfârșit. De asemenea, instituțiile publice care s-au alăturat demersului ASEED Suceava pot organiza propriile activități, iar angajații instituțiilor partenere  proiectului vor purta stikere. Printre instituțiile care au răspuns invitației de a se alătura campaniei se regăsesc Instituția Prefectului și AJOFM Suceava.

 

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version