Trupa 9 va canta in scop caritabil pentru copiii cu autism din Suceava


Intră acum și în grupul de

trupa 9 spectacol caritabil

Formația suceaveană Trupa 9 va susține un concert caritabil la finalul acestei săptămâni pentru a atrage atenția asupra nevoilor persoanelor cu autism și pentru a-i putea ajuta pe șase micuți care suferă de această boală să beneficieze în continuare de tratament.

Evenimentul va avea loc cu câteva zile înainte de Crăciun, pe data de 20 decembrie, începând cu ora 22.00, la Oscar Wilde Pub Suceava, fiind o invitație la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor.

Prin concertul susținut de Trupa 9 se va încerca strângerea de fonduri pentru terapia de recuperare a șase copii cu vârste cuprinse între doi și cinci ani cu autism din Suceava. Potrivit terapeutului Andreea Ștefăroi, copiii se află sub tratament de aproximativ șapte luni, majoritatea având progrese însemnate pe partea de gândire, limbaj sau comportament. În sprijinul lor, organizatorii au pregătit o urnă unde vor putea fi donați bani.

În România, sunt aproximativ 15.000 de persoane cu tulburări din spectrul autismului. În lume, un băiat din 84 și o fetiță din 157 suferă de autism, iar autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică sau nivel de educație.

Evenimentul de sâmbătă este susținut de Asociația Help Autism filiala Suceava.

 


Intră acum și în grupul de