Taxele si impozitele locale nu cresc la Falticeni, in 2015


Intră acum și în grupul de

catalin comanPrimarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat  că în 2015 nu vor fi majorate taxele şi impozitele locale.

El a arătat că potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local Fălticeni nr. 115 din 27 noiembrie 2014, taxele şi impozitele locale aplicabile în Fălticeni în anul fiscal 2015 au fost menţinute la nivelul celor din anul 2014.

„Impozitele sau taxele pe clădiri şi pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport se plătesc în două rate egale, până la 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Depăşirea acestor termene atrage majorări de întârziere.

Persoanele fizice şi juridice vor beneficia şi în acest an de o bonificaţie de 10% pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport”, a precizat edilul-şef fălticenean.

Coman a mai menţionat că Serviciul de Taxe şi Impozite va încasa impozitele aferente acestui an după încheierea operaţiunilor specifice de închidere a anului fiscal 2014 şi de deschidere a acestui an fiscal (7 ianuarie 2015).

„Contribuabilii pot achita în acest timp doar taxele fără debit: amenzi, taxele pentru prima înmatriculare, eliberare adeverinţe, acte identitate, acte stare civilă”, a declarat primarul municipiului Fălticeni.


Intră acum și în grupul de