Livrarea ajutoarelor alimentare de la UE a fost finalizata in 28 de localitati sucevene


Intră acum și în grupul de

Livrarea ajutoarelor alimentare finanţate din fonduri UE prin P.O.A.D. (Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate) a fost finalizată pentru un număr de 28 de localităţi din judeţul Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava, este vorba despre localităţile Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Hănţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Păltinoasa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Şaru Dornei, Vama, Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Zamostea, Zvoriştea.

Sursa citată precizează că în municipiul Suceava şi în comuna Arbore, livrarea ajutoarelor alimentare este în curs de desfăşurare.

„Au fost transportate în judeţul Suceava 75.618 pachete cu ajutoare alimentare, pentru un număr de 37.809 beneficiari, reprezentând 26,8 % din numărul total de pachete alocat de 281.848”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

faina

În documentul citat se mai menţionează că procesul de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii finali aflaţi pe listele persoanelor care au primit cupoane este în diferite stadii de derulare:  finalizat sau în curs de finalizare în localităţile Arbore, Bogdăneşti, Boroaia, Brodina, Broşteni, Crucea, Frumosu, Hănţeşti, Iacobeni, Mălini, Moldoviţa, Panaci, Poiana Stampei, Pojorîta, Rîşca, Sadova, Vatra Moldoviţei, Zvoriştea;   finalizat în proporţie  de 90 % în localităţile Baia, Dorna Candrenilor, Fundu Moldovei; finalizat în proporţie de 70 – 80 % în localităţile Dorna Arini, Vama; finalizat în proporţie de 50 – 60 % în Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Şaru Dornei, Zamostea; finalizat în proporţie de 30 % în oraşul Gura Humorului.

În comuna Păltinoasa, distribuirea ajutoarelor alimentare către beneficiarii finali se va face începând cu data de 8 ianuarie 2015.

Conform precizărilor furnizorului, SC LIBRO EVENTS SRL, în cursul săptămânii 06-13 ianuarie 2015, în funcţie de condiţiile meteorologice, urmează să înceapă livrarea ajutoarelor alimentare pentru alte 28 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Persoanele care nu au primit cupoane şi nici nu figurează pe lista de distribuţie a cupoanelor, dar apreciază că au calitatea de beneficiar conform HG nr. 799/2014, pot prezenta la primărie documentele care atestă apartenenţa la categoriile beneficiare de ajutoare alimentare din HG nr. 799/2014.

După verificarea documentelor prezentate şi confirmarea calităţii de beneficiar, primăria îi poate înscrie pe lista suplimentară în baza căreia vor primi ajutoarele alimentare.

În prezent, s-au înscris deja pe listele suplimentare un număr de aproximativ 8.000 de persoane”, a precizat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) este cel care sprijină distribuirea de alimente şi asistenţă materială de bază pentru persoanele defavorizate.

 


Intră acum și în grupul de