Din Fundu Moldovei ajuns sef la CSM. Vezi despre cine este vorba!


Intră acum și în grupul de

Procurorul Bogdan Gabor a fost desemnat, marți, in funcția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, el fiind singurul candidat pentru această funcţie.

Bogdan Gabor a candidat şi în 2014 pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, atunci fiind ales contracandidatul său, Gheorghe Muscalu.

bogdan-gabor
Bogdan GABOR (sursa: foto-Gandul.info)

Puțină lume știe însă că Bogdan Gabor este sucevean la origine și că s-a născut în localitatea BOTUȘ, din comuna suceveană Fundu Moldovei, în luna august a anului 1975.

El a început ”aventura” în Justiție chiar la Universitatea Suceava, în anul 1993, când USV organiza primele admiteri la Facultatea de DREPT, ulterior această specializare fiind transformată în Drept Economic si Adminstrativ, Bogdan Gabor fiind nevoit sa se transfere la Universitatea OVIDIUS din Constanța si apoi la Universitatea ”Al.I.Cuza” din Iași, unde a absolvit facultatea în anul 1997.

După absolvirea facultății, a lucrat ca si consilier juridic in cadrul Primăriei orașului SOLCA, din martie 1998 până la finele lunii decembrie a aceluiași an.

De la 1 ianuarie 1999, devine procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare și începe ascensiunea în Magistratură.

Procurorul Bogdan Gabor a arătat, în proiectul de management, că Ministerul Justiţiei ar trebui sesizat cu privire la necesitatea modificării pachetului de legi ale justiţiei.

O altă prioritate asumată de procuror este „reanalizarea şi redimensionarea, împreună cu Ministerul Public, a schemelor de personal din cadrul parchetelor, în sensul reducerii numărului de posturi de la unele parchete şi alocarea acestor posturi finanţate către unităţile mari de parchet”. Magistratul propune şi simplificarea bibliografiei în cadrul procedurilor de organizare a concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din cadrul instanţelor şi parchetelor.

Bogdan Gabor (39 de ani) şi-a început cariera de magistrat în 1999, în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Între 2003 şi 2006, Gabor a deţinut funcţia de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ulterior devenind prim-procuror adjunct al acestei instanţe.

vasilica_bucovina
Vasilica DANILET

Din 2007 până în 2010, Gabor a fost procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj. Apoi, până în 2012, a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar din ianuarie 2012 a devenit membru al CSM.

Bogdan Gabor este al doilea sucevean îm CSM, după dorneanul Vasilica Danileț. Acesta este născut tot în 1975, în Vatra Dornei şi este membru CSM din anul 2011, fiind ales membru din partea Judecătoriilor. La fel ca Gabor, Danileţ este şi el licenţiat al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, dar în timp ce colegul său din Fundu Moldovei a ales să fie procuror, Danileţ a fost judecător la Cluj şi apoi la Oradea.


Intră acum și în grupul de