Inundatiile din 2014 au creat pagube de peste opt milioane de lei


Intră acum și în grupul de

În anul trecut, în județul Suceava, fenomenele meteohidrologice periculoase au creat pagube însemnate, fiind afectați zeci de kilometri de drumuri comunale sau județene, poduri, podețe sau punți pietonale.

inundatii

Potrivit raportului pe anul 2014 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a solicitărilor înregistrate prin 112, ISU Suceava în colaborare cu CLSU şi celelalte forţe cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă au intervenit în 70 situaţii de urgenţă generate de inundaţii şi 28 de acţiuni de monitorizare a cursurilor de apă, cele mai multe fiind în data de 15 mai, și anume 26 de intervenţii.

Fenomenele meteohidrologice periculoase s-au manifestat în două etape în anul precedent. În primă fază în perioada 5 mai – 5 iunie, iar ulterior în perioada 3 iulie – 12 august.

Cele două reprize importante de fenomene meteohidrologice au produs pagube semnificative, în special infrastructurii.

Drumurile județene au fost afectate pe o lungime de 11,99 de kilometri, drumurile comunale pe o distanță de 366,80 kilometri, iar rețeaua stradală pe 76,34 de kilometri. Totodată, au avut de suferit 212 poduri și podețe, precum și 44 de punți pietonale.

Valoarea totală estimată a pagubelor a fost de 8 023 780 lei, se arată în raportul ISU Suceava.

De asemenea, raportul prezentat de generalul de brigadă Ion Burlui al ISU Suceava, vineri, 16 ianuarie, la Palatul Administrativ arată că pentru restabilirea funcţionalităţii infrastructurii degradate în anul 2014, Instituţia Prefectului a solicitat Ministerului Afacerilor Interne alocarea sumei de 4 861 850 lei prin mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

 


Intră acum și în grupul de