Situatia incalzirii in Suceava: Termica a incasat bani de peste tot si nu a platit producatorului nici 10 la suta


Intră acum și în grupul de

Directorul Bioenergy SRL Suceava, producătorul de energie termică al municipiului, Vasile Ilie, a declarat, marţi seara, că situaţia transportului şi distribuţiei agentului termic către populaţie va trebui clarificată cât mai repede întrucât situaţia actuală, cu Termica SA nu mai poate continua.

Ilie a explicat că Termica SA este o firmă a Consiliului Local Suceava, fiind firma care preia agentul termic de la producător, Bioenergy cu foarte puţini bani, 116 lei gcal, şi îl distribuie apoi populaţiei.

centrala Bioenergy_7

El a menţionat că centrala Bioenergy, care este nouă, având doar puţin peste un an de funcţionare, este „o bijuterie” şi un vârf de tehnologie în domeniu, dar că se confruntă cu dificultăţi financiare grave din cauza Termica SA care nu plăteşte ceea ce consumă.

Directorul Bioenergy a ţinut să sublinieze că în această iarnă,  timp ce Termica SA a încasat subvenţii, banii de la asociaţiile de proprietari, instituţii, achita mai puţin de zece la sută către producătorul de energie termică.

El a arătat că, pentru ca Suceava să nu rămână fără căldură, primarul Ion Lungu a achitat direct subvenţia către Bioenergy ceea ce a permis achiziţionarea de combustibil, iar sucevenii nu au suferit de frig.

Vasile Ilie a mai declarat că a discutat, marţi, cu primarul şi cei doi viceprimari despre situaţia termoficării şi că s-a ajuns la concluzia că va trebui ca o nouă firmă să preia transportul şi distribuţia agentului termic de la Termica SA.

Astfel, săptămâna viitoare, în şedinţa CL Suceava se va supune votului un proiect de concesionare a serviciului public de transport şi distribuţie a agentului termic şi că este posibil ca municipalitatea să constituie o firmă care să participe la această licitaţie.

 


Intră acum și în grupul de