Elevi din 17 licee din judetul Suceava, consiliati si pregatiti pentru bacalaureat din fonduri europene


Intră acum și în grupul de

În perioada 18 ianuarie – 17 iunie, elevi de clasa a XII-a din 17 licee din județul Suceava sunt consiliați și pregătiți pentru a susține cu succes examenul de bacalaureat.

BACALAUREAT

Programul educaţional „Pregătirea pentru bacalaureat, o provocare pentru elevi, părinţi şi cadre didactice!” a debutat cu faza pilot ce s-a desfășurat în perioada 18 octombrie 2014 – 17 ianuarie 2015, beneficiari fiind 600 de elevi din județele Suceava și Dâmbovița, partenere ale proiectului.

Astfel, după încheierea fazei pilot are loc derularea propriu-zisă a programului multiregional de educație prin care sunt cuprinse 34 de licee din cele două judeţe implicate.

Potrivit ISJ Suceava, vor fi pregătiți pentru bacalaureat 3500 de elevi de clasa a XII-a, organizați în câte 85 de grupe în fiecare județ și vor fi implicați în pregătirea suplimentară 85 de experţi educație şi 20 de consilieri şcolari.

Cele 17 licee din judeţul Suceava prinse în proiect sunt Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Silvic „Bucovina” C-lung Moldovenesc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic Nr. 1 C-lung Moldovenesc, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava și Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Elevii de clasa a XII-a vor fi pregătiți pe patru componente, și anume: cea de bază, opțională, de consiliere şi orientare profesională și de evaluare a performanţelor.

Prin componenta de bază se are în vedere formarea preponderentă a competenţelor cheie utile în pregătirea susţinerii cu succes a examenelor de bacalaureat, elevii având câte 1,5 ore de limba şi literatura română şi matematică pe săptămână.

De asemenea, prin componenta opţională se vor forma celelalte categorii de competenţe cheie în funcţie de opţiunile elevilor din grupul ţintă, pe categorii de probe de examen, câte o oră pe săptămână.

Cât privește componenta de consiliere şi orientare profesională a elevilor, vor avea loc 1-2 ore de consiliere psihopedagogică la două săptămâni, iar evaluarea performanțelor va consta în alocarea a câte 2 ore pentru fiecare tip de evaluare – iniţială, pe parcurs şi finală.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și este implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în  parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmbovița şi  Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar Bucureşti.

 


Intră acum și în grupul de