Incendiu devastator in Milisauti. Doua gospodarii au fost mistuite de foc, iar alte patru au fost salvate din calea flacarilor


Intră acum și în grupul de

 

Două gospodării din oraşul Milişăuţi au fost puternic afectate de un incendiu, în noaptea de joi spre vineri, pagubele fiind imense. Incendiul  a fost anunțat în jurul orei 1.41, la gospodăria lui Petru H., la fața locului deplasându-se 11 autospeciale şi o ambulanţă SMURD de la subunităţile de pompieri din Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Solca, alături de lucrători de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Milişăuţi, Grăniceşti şi Volovăţ.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri2

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor flăcările cuprindeau întreaga gospodărie, fiind afectate casa şi anexele, precum şi o construcţie din gospodăria învecinată. Din cauza orei târzii, incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar vântul puternic şi cantităţile mari de materiale combustibile au favorizat propagarea cu repeziciune a flăcărilor, care puneau în pericol locuinţele din imediata apropiere.

O femeie în vârstă de 63 de ani, soția proprietarului, a avut nevoie de primul ajutor medical, aceasta suferind un atac de panică, după care a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi.

În urma incendiului devastator au ars casa de locuit şi anexele gospodăreşti pe o suprafaţă totală de aproximativ 400 de metri pătraţi, circa patru metri cubi lemn de foc, şase tone de furaje, mobilier, textile, obiecte de uz casnic, electronice şi electrocasnice. Flăcările au degradat şi alte bunuri – o moară cu ciocănele, patru biciclete, un abric, un circular, patru motoare electrice trifazate, trei televizoare, trei computere, polizoare unghiulare şi altele. De asemenea, în incendiu a murit şi o vacă din gospodăria bărbatului.

Totodată, flăcările puternice au afectat şi o anexă a gospodăriei învecinate, de la care s-au degradat aproximativ 60 de metri pătraţi de lambriu din PVC, 50 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei din tablă şi 20 de metri pătraţi dintr-un perete.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic al curentului electric, produs de mijloace de iluminat lăsate sub tensiune.

Incendiul a fost lichidat vineri dimineața, în jurul orei 6.00, pompierii reușind să salveze patru gospodării învecinate cu locuinţele şi anexele aferente.


Intră acum și în grupul de