Concursul National de Lectura „Batalia Cartilor” a ajuns la editia a doua. Vezi cum intri in finala competitiei


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, organizează în acest an a doua ediţie a Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților”, ce are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

BataliaCartilor2015

Potrivit directorului Biblioteca Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, concursul se va derula în perioada februarie – septembrie 2015, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, fiind organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

„Prin acest concurs vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii”, a transmis Cărăbuș.

Se pot înscrie în competiția națională, la cele două secțiuni, una de lectură în limba română, iar alta de lectură în limba engleză, copiii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani și adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care dețin Permis de intrare la bibliotecă.

Pentru a se încrie în concurs, copiii și adolescenții trebuie să completeze o fișă de înscriere pe care o găsesc la toate secţiile şi filialele bibliotecii.

„Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să lectureze cele zece cărţi din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură vor fi evaluate de către o comisie din care vor face parte profesori, bibliotecari, scriitori şi elevii câştigători ai primei ediţii a concursului”, a precizat directorul Bibliotecii Bucovinei.

În luna octombrie va avea loc etapa finală a concursului ce va cuprinde dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite.

Sub genericul „Lectura vă face învingători pe toţi”, vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru Cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului și va primi un eBook reader și un pachet de cărţi. De asemenea, vor mai fi acordate diplome de participare și cărți.

 


Intră acum și în grupul de