Harsovschi: „In municipiul Suceava nu vor fi interzisi cainii in locurile publice”


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a ținut să aducă lămuriri în privința regulamentului privind întreținerea și circulația câinilor cu stăpân, aflat în momentul de față în dezbatere publică.

caini 2

Harșovschi a susținut, marți, că noul proiect al municipalității a fost înțeles greșit, de aceea este nevoie de o lămurire suplimentară asupra regulamentului.

„Au fost foarte multe ecouri după acest proiect și aș vrea să clarific anumite lucruri. În mediul virtual s-au făcut fel de fel de grupuri și petiții. În municipiul Suceava nu vor fi interziși câinii în locurile publice, aici s-a creat o eroare. Vor fi interziși câinii în locurile de joacă ale copiilor, nu e normal ca un copil să se dea pe un tobogan sau pe un scrânciob și lângă să fie un câine. Deci, în spațiile de joacă câinii vor fi interziși, iar în spațiile publice și în parcuri, câinii de talie medie și mare, de la 15 kilograme în sus, li se va permite accesul numai în sisteme de control, fie cu lesă, fie cu botniță”, a explicat Harșovschi.

El a mai susținut că în privința numărului de câini ce pot fi ținuți într-o casă nu există posibilitatea negocierii, cât despre plata unor cheltuieli la asociațiile de proprietari, decizia aparție asociațiilor sucevene, nicidecum a Primăriei.

„Aici nu este negociabil. Dacă ești iubitor de animale, poți avea două animale și puii lor când sunt dependenți de părinți, până la două luni, după care trebuie să-ți cauți un spațiu adecvat să păstrezi acești câini. Cât privește faptul că asociațiile pot stabili cote comune la plata cheltuielilor, depinde de asociațiile de proprietari și de oamenii din zonă. Primăria nu impune nimic”, a dat lămuriri viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Conform celor spuse de viceprimar, scopul principal al regulamentului este sterilizarea câinilor cu stăpâni, din casele și curțile sucevenilor, astfel încât împreună cu campania de strângere a câinilor fără stăpân, să fie redus numărul maidanezilor de pe străzi.

„Informația cred că nu a fost înțeleasă destul de bine. Regulamentul este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Suceava, la capitolul proiecte, la Consiliul Local”, a mai spus Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de