Angajatii de la Termica si-au negociat sporuri, prime, concedii platite si 18 salarii compensatorii


Intră acum și în grupul de

Contractul colectiv de muncă de la Termica SA, societate aflată în insolvenţă şi care riscă falimentul, a fost negociat cu conducerea unităţii şi a fost propus spre semnare, fiind prevăzute mai multe facilităţi salariaţilor.

Astfel, între prevederile contractului colectiv ce muncă se prevede acordarea unui spor de vechime neîntreruptă în instalaţiile actuale ale Termica SA, dar şi  indemnizaţie de detaşare/delegare pentru angajaţii care au domiciliul în localităţi aflate la mai mult de 5 km de locul de muncă.

protest sindicalisti Termica

Pe lângă faptul că angajaţii care nu sunt din municipiul Suceava ar urma să primească indemnizaţii de detaşare sau delegare, aceştia ar urma să primească premii de Paşte şi de Crăciun de câte 500 de lei, sau ca Termica să suporte costul biletului pentru staţiuni de odihnă şi tratament, dar şi plata a maxim 18 salarii compensatorii în caz de concediere.

 

Totodată, se prevede redistribuirea şi punerea la dispoziţie a personalului aferent

activităţilor închise sau anunţarea intrării în lichidare a salariaţilor cu 120 de zile înainte sau imposibilitatea desfacerii contractului de muncă a celor care mai au 3 ani până la pensionarea anticipată.

 

Acest contract colectiv de muncă a fost supus aprobării adunării creditorilor din 11 martie

în urma negocierilor

 

În cadrul acestei şedinţe, ACET SA Suceava a anunţat că nu este de acord cu astfel de prevederi, iar ANAF a cerut analiză dacă se impunea acordarea tuturor acestor sporuri şi prime în condiţiile de reorganizare judiciară şi dacă în funcţie de veniturile preconizate se pot asigura aceste facilităţi.

Unicom Holding a cerut amânarea discutării contractului colectiv de muncă arătând că nu este de acord cu acesta.

Totodată, creditorii au aprobat solicitarea unui raport administratorului special care să arate situaţia salariaţilor Termica SA şi care să conţină şi măsuri de restructurare a personalului şi a activităţilor desfăşurate în condiţiile actuale a societăţii aflate în insolvenţă.

 


Intră acum și în grupul de