La Gura Humorului va avea loc cea de-a doua editie a festivalului judetean „Soyons Francophones!”


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 400 de elevi de la 32 de unități școlare din județul Suceava vor lua parte la cea de-a doua ediție a festivalului „Soyons Francophones!”, care se va desfășura sâmbătă, 21 martie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Local din Gura Humorului.

zilele francofoniei 3

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar, prof. Mariana Drumea, festivalul este prilejuit de Săptămâna Francofoniei, fiind organizat la inițiativa Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, cu sprijinul Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

„Festivalul se adresează tuturor elevilor și profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Voltaire și constă în organizarea unei parade a bucuriei, a muzicii, a dansului și a teatrului în limba franceză. Altfel spus, se dorește ca acțiunea să se concretizeze într-un spectacol de amploare care să cuprindă recitaluri de poezii și cântece, precum și scenete, toate în limba franceză”, a transmis prof. Mariana Drumea.

Totodată, purtătorul de cuvânt a precizat că prin organizarea festivalului se urmărește o mai bună promovare a limbii și a culturii franceze în rândul tinerilor.

Activitățile fetivalului județean „Soyons Francophones!” sunt coordonate de inspectorul școlar pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron.


Intră acum și în grupul de