12 elevi vor reprezenta judetul Suceava la etapa nationala a Olimpiadei de limbi romanice


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Suceava a informat că un număr de 12 elevi vor reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice care se va desfășura la Baia Mare, în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

examen

Potrivit ISJ, la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice, la limba franceză și la limba spaniolă, au participat elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, dar și din clasele IX-XII.

Competiția județeană s-a desfășurat la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, în zilele de 7 și 14 martie.

Elevii au trecut printr-o probă scrisă, o probă de audiție pentru înțelegerea unui document audio-video și o probă de exprimare orală.

În etapa națională s-au calificat opt elevi la limba franceză și patru elevi la limba spaniolă.

La limba franceză s-au calificat în etapa națională Luca Denisa Ștefania, de la Școala Gimnazială Salcea, Doboș Alina Ștefania, de la Școala Gimnazială „Simion Florea Marian” Ilișești, Nicolai David, de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni, Sofron Cătălina, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Culeșcă Irena Laura, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Nastiuc Georgiana Delia, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Florea Alexandra, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Simota Maria, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

În ceea ce privește lotul de elevi calificați la limba spaniolă, acesta este alcătuit din Pînzariu Teresa Ioana, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Hopulele Sabina Roberta, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Cornaschi Miruna Andreea, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Diaconescu Mihaela de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

„Pentru prima dată, se va organiza și etapa internațională a Olimpiadei de limba franceză. Anul acesta va fi găzduită de România și se va desfășura la Cluj-Napoca, în perioada 7- 10 mai 2015”, a anunțat Inspectoraul Școlar.

 


Intră acum și în grupul de