Peste 90 de cazuri de hepatita acuta virala de tip A, depistate in primele doua luni ale anului in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 90 de cazuri de hepatită acută virală de tip A s-au înregistrat în primele două luni ale acestui an în judeţul Suceava, majoritatea cazuri sporadice, cu excepţia localităţilor Dorneşti şi Cornu Luncii unde, în luna februarie, au fost depistate câte cinci cazuri.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că în luna ianuarie în judeţul Suceava s-au înregistrat 56 de cazuri de hepatită acută virală de tip A, iar în cursul lunii februarie 37 de cazuri.

Catalina Zorescu

Zorescu a spus că în luna februarie, majoritatea cazurilor depistate s-au înregistrat în mediul rural, fiind sporadice, cu excepţia localităţilor Dorneşti unde au fost cinci cazuri de hepatită acută virală de tip A şi Cornu Luncii unde s-au înregistrat cinci astfel de cazuri într-un focar familial.

Ea a mai spus că s-au achiziţionat şi administrat 2500 doze de vaccin antihepatitic A , majoritatea în comune din teritoriul Rădăuţi fiind distribuite, totodată, cantităţi importante de substanţe dezinfectane pe baza de clor, dar şi pentru igiena mâinilor.


Intră acum și în grupul de