FOTO Primaria Suceava a inceput sa monteze indicatoare rutiere cu panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni


Intră acum și în grupul de

trecere de pietoni panou fotovoltaic (1)

Începând de marți, 17 martie, Primăria Suceava a început să monteze pe artera principală a orașului indicatoare rutiere cu panouri fotovoltaice la trecerile de pietoni.

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, municipalitatea are în vedere şi  găsirea unor soluții pentru implementarea unui sistem de tipul „lumină verde”.

Duminică, 15 martie, NewsBucovina v-a prezentat un comunicat al Asociației Suceava Noastră, prin care unul dintre inițiatorii Asociației, Dan Ioan Cușnir, a semnalat pericolul la care sunt supuși sucevenii și în special elevii atunci când se află pe trecerile de pietoni.

Totodată, Dan Ioan Cușnir i-a propus primarului Ion Lungu un test de sinceritate, întrebându-l dacă a traversat recent o trecere de pietoni din oraș și dacă are curaj să privească în ochi locuitorii care zi de zi se riscă atunci când traversează o stradă.

Indicatoarele rutiere cu panouri fotovoltaice instalate la trecerile de pietoni vor spori vizibilitatea șoferilor pe timp de noapte sau atunci când este înnorat, însă problema siguranței va persista pe timp de zi, având în vedere marcajele deja șterse.

Viceprimarul Sucevei a declarat pentru NewsBucovina că abia după Sărbătorile Pascale vor fi refăcute marcajele de pe străzile orașului, iar până atunci vor fi montate indicatoarele cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, Harșovschi a anunțat că în baza unui studiu făcut de Icertrans București, în municipiul Suceava, se analizează posibilitatea unor noi străzi care să fie cu sens unic.

Vezi AICI comunicatul Asociației Suceava Noastră.


Intră acum și în grupul de