Acasă Social Regulamentul de întreținere și circulație a câinilor cu stăpân, aprobat de consilierii...

Regulamentul de întreținere și circulație a câinilor cu stăpân, aprobat de consilierii locali suceveni


Intră acum și în grupul de

sterilizare caini si pisici vatra dornei (4)

Proprietarii de câini din Suceava vor trebui să ceară acordul vecinilor dacă vor să țină în apartamente două patrupede, au decis consilierii locali.



În ședința de Consiliu Local de joi, 26 martie, a fost adoptat regulamentul privind întreținerea și circulația câinilor cu stăpân în municipiul Suceava, scopul principal al acestuia fiind sterilizarea câinilor din case și curți. Regulamentul va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la aprobarea în CL.

„Scopul acestui proiect este unul clar și simplu: sterilizarea câinilor de la case și curți în așa fel încât în timp să nu mai avem puii acestor animale pe drumurile din municipiul Suceava”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Cei care au patrupede în locuințe sau curți vor trebui să respecte noul regulament adoptat de consilierii locali suceveni, în caz contrar vor risca contravenții cuprinse între 100 și 1.600 lei.

În noul regulament adoptat este specificat faptul că în municipiul Suceava este interzisă întreținerea câinilor de rasă comună sau a metișilor câinilor de rasă care nu sunt sterilizați.

De asemenea, conform proiectului, patrupedele nu vor mai avea ce să caute în spațiile de joacă pentru copii sau în vecinătatea acestora, iar prin parcuri câinii vor fi purtați în lesă și cu botniță.

În ceea ce privește întreținerea câinilor din locuințe aflate în blocuri, deliberativul local a stabilit că sucevenii pot ține în apartamente cel mult doi câini și eventualii pui timp de maximum două luni, cât sunt dependenți de mamă. De precizat este faptul că proprietarii de patrupede vor avea dreptul să țină un câine fără a cere acordul vecinilor și al Asociației de proprietari, urmând ca abia la al doilea câine să aibă nevoie de acceptul locatarilor și al Asociației.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version