Situaţie de neimaginat: Pentru a nu fi furaţi, trandafirii se plantează în Suceava cu rădăcina legată de un fier-beton


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că în Suceava se înregistrează o situaţie neobişnuită legată de furtul de butaşi de trandafiri sau bulbi de lalele.

El a explicat că ţinând cont că sediul organizaţiei municipale PNL Suceava e pe Aleea Trandafirilor, a intenţionat ca pe această alee să fie plantaţi trandafiri astfel încât pe tot parcursul verii să fie flori de trandafir.

trandafir 1

Astfel, cei din PNL au plantat numeroşi butaşi de trandafir, dar a constatat că peste o sută de astfel de butaşi au fost furaţi.

Pentru a evita o situaţie de acest gen, s-a interesat la responsabilii din Primăria Suceava de la spaţii verzi, cum procedează pentru ca butaşii plantaţi să nu fie furaţi.

El a spus că astfel a aflat că butaşii sunt plantaţi în pământ legaţi de un fier-beton aşa încât atunci când cel care ar vrea să fure ar trage de plantă să fie greu să o scoată din pământ.

„Să nu credeţi că nu s-au furat butaşi cu tot cu fierul-beton legat de rădăcină”, a spus Bălan.

El a mai arătat că şi în cazul lalelelor situaţia e asemănătoare şi că municipalitatea nu-şi mai asumă să mai planteze bulbi de lalele pentru că se fură.

Bălan a povestit o întâmplare când un cetăţean îmbrăcat la costum şi cu o sacoşă plină cu bulbi de lalele a mers direct spre un angajat de la spaţii verzi care planta flori şi i-a spus că e de la Primărie, prezentând în fugă şi o legitimaţie şi că ar fi încercat astfel să vadă vigilenţa acestora, arătând că el a reuşit să ia o plasă plină cu bulbi.

Lalea

Liderul liberal s-a arătat contrariat de modul în care se acţionează pentru furtul bulbilor de lalea.

„Hoţ cu cravată cu bulbi de lalele”, a spus Bălan.

El a mai declarat că spre deosebire de Suceava, în sectorul 1 din Bucureşti, sunt plantate mii de lalele care schimbă total imaginea zonelor respective şi că nimeni nu s-a gândit să le fure.


Intră acum și în grupul de