Rezultate excepționale obținute de atleții suceveni la Olimpiada Națională a Sportului Școlar


Intră acum și în grupul de
 La Craiova a avut loc, zilele trecute, finala la cros din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSŞ).  În această fază a competiţiei au ajuns toţi campionii judeţeni din ţară.

Sportivul sucevean Claudiu-Daniel Mihăescu, pregătit de profesorul Cristian Prâsneac, a câştigat titlul naţional la cros, la ONSŞ, consolidându-şi, în acest fel, statul de lider al semifondului şi fondului românesc.

Cristian Prasneac

„Campionul din Dorna-Arini şi-a dovedit şi de această valoare şi a făcut cinste judeţului nostru şi Şcolii Gimnaziale din Dorna-Arini, unde este elev în clasa a VIII-a. De fapt, a dovedit astfel, încă o dată, că Vatra Dornei poate fi considerat „capitala” semifondului şi fondului românesc. Deşi în ultima vreme a câştigat cam toate concursurile la care a luat parte şi nu mai are adversari pe plan naţional, la categoria sa de vârstă,  Claudiu-Daniel Mihaescu continuă să se antreneze cu seriozitate. Acum, se pregăteşte pentru examenul de capacitate, dar şi pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) pentru juniori, care va avea loc în luna iulie a acestui an”, a declarat Cristian Prâsneac, precizând că atletul sucevean şi-a făcut deja baremul pentru FOTE.

„Este unul dintre cei cinci juniori ai României care au realizat acest lucru până acum”, a ţinut să sublinieze Prâsneac.

De asemenea, la categoria feminin – gimnaziu, Corina Murariu, elevă a Școlii din Salcea, antrenată de Iustin Tătaru, a devenit campioană națională la ONSȘ, după ce a câștigat proba de 1500 metri.

În ceea ce privește concursul adresat liceenilor, Andreea Doroftei, de la Liceul Tehnologic nr.1 Câmpulung Moldovenesc, antrenată de Erzilia Țâmpău, a câștigat medalia de aur, la proba de 2000 de metri, iar Dorin Rusu, de la Colegiul Tehnic „Andrei Motrescu” Rădăuți, pregătit de Bogdan Roșcăneanu, a devenit vicecampion național, după ce a trecut al doilea linia de sosire la proba de 2500 metri.


Intră acum și în grupul de