Doi bărbaţi din Timiş reţinuţi la Vatra Dornei pentru contrabandă cu circa 5000 de pachete de ţigări


Intră acum și în grupul de

Două persoane au fost reţinute, sâmbătă seara, de poliţişti şi introduse în arestul IPJ Suceava, 98.580 ţigarete de contrabandă au fost confiscate şi un autovehicul a fost indisponibilizat în urma unei acţiuni de control în trafic.

contrabanda 2

Conducerea IPJ Suceava a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă, fiind fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 18.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit în trafic pe DN 17, pe raza localităţii, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 ani, dintr-o comună din judeţul Timiş, iar în autovehicul se mai afla şi un pasager de 41 ani, din municipiul Lugoj, judeţul Timiş. Cei doi au avut un comportament suspect la vederea organelor de poliţie.

În aceste condiţii s-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, iar în urma verificării amănunţite a fost găsită cantitatea totală de 4.929 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară cu o valoare totală de piaţă de 49.290 lei.

contrabanda 3

Țigările se aflau ascunse în compartimentul transport marfă al autoutilitarei, sub podeau acesteia, care era anume adaptată pentru transport, fiind înălţată cu o podea falsă.

Autoutilitara a fost sigilată şi indisponibilizată în curtea subunităţii de poliţie.

Cauza a fost preluată spre soluţionare de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul Vatra Dornei şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. art. 270 alin. 3, raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 (infracţiunea de deţinere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă).

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.

contrabanda 4

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, precizează sursa citată


Intră acum și în grupul de