FOTO Elevii suceveni și-au demonstrat priceperea în situații de urgență, la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”


Intră acum și în grupul de

cu viata mea apar viata  (22)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat sâmbătă, 16 mai a.c., la sediul pompierilor militari, dar şi la Sala de Sport „Areni” din municipiul Suceava, etapa judeţeană a concursului cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la competiţie au participat echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi cel liceal, de la Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, Şcoala Gimnazială nr.6 Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic Dolhasca, Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Elevii au susținut atât o probă teoretică, cât și una practică, arătând astfel că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă și nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă.

„Probele practice au constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Acesta a mai precizat că evenimentul s-a încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe.

La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava, urmată de Şcoala Gimnazială nr.6 Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava a ocupat primul loc la concursul liceenilor. Pe locul II s-a clasat echipajul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, iar pe locul III Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

Găleată a menționat că echipele clasate pe locul I, atât de la gimnaziu, cât şi de la liceu, s-au calificat pentru etapa interjudeţeană a competiţiei, de unde se pot califica pentru etapa națională.

„Acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

 


Intră acum și în grupul de