Universitari suceveni, distinși cu cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz la EUROINVENT 2015


Intră acum și în grupul de

euroinvent 1

Universitarii suceveni și-au demonstrat încă o dată priceperea, arătând că USV se află în topul universităților în domeniul cercetării, inovării și inventicii.

În perioada 14-17 mai 2015, la Cluj-Napoca, a avut loc EUROINVENT 2015 – European  Exhibition of Creativity and Innovation, eveniment la care au fost prezenți cercetători din peste 30 de țări.

În urma procesului de jurizare, participanţilor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava li s-au acordat cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz.

euroinvent

Potrivit reprezentanților USV, o medalie de aur a fost acordată pentru Convertor electromecanic cu rotor rulant, proiect realizat de Constantin Ungureanu şi Adrian Graur, o altă medalie pentru Roata motoare electromagnetică – Radu Pentiuc, Lorin Cantemir, Leon Mandici, George Mahalu şi Dorel Cernomazu, una pentru Pompa electrochimică cu lichid – Dorel Cernomazu, Cristina Prodan, Elena Savu, Mariana Milici, Mihai Raţă și Dan Milici.

De asemenea, cu medalie de aur a fost distins și Micromotorul electrochimic realizat de Dorel Cernomazu, Adrian Graur, Ilie Niţan, Mariana Milici, Dan Milici, Constantin Ungureanu, Daniela Olaru, Ovidiu Tanta, Mihaela Poienar și Ilie Romaniuc.

O ultimă medalie de aur a fost atribuită Vibromotorului electrostrictiv cu polimeri – Dorel Cernomazu, Mihai Raţă, Ilie Niţan, Mariana Milici, Dan Milici, Constantin Ungureanu, Daniela Olariu, Mihaela Poienar și Ilie Romaniuc.

Cu medalie de argint au fost distinși Virgil Adrian Moroşan Larionescu, Andreeea Gabriela Lazăr pentru Dispozitivul pentru măsurarea şi testarea anticipării umane, iar medalia de bronz a fost adjudecată de Călin Ciufudean, Corneliu Buzduga și Călin Tărăbuţă pentru Sistemul pentru monitorizarea vribraţiilor mecanice.

La această ediţie a Euroinvent, permanenţa la standul USV a fost asigurată de dr. ing. Constantin Ungureanu şi de dr. ing. Ilie Niţan.

 


Intră acum și în grupul de