Pasiune şi muncă încununate de succes! Elevii suceveni s-au remarcat, din nou, la Olimpiada Naţională „Universul cunoaşterii prin lectură”


Intră acum și în grupul de

 

La Galaţi s-a desfăşurat în perioada 28-30 mai a.c., cea de- a treia ediţie a Olimpiadei Naţionale „Universul cunoaşterii prin lectură”.

Judeţul Suceava a fost reprezentat la acest concurs de limba şi literatura română de un echipaj alcătuit din: Emilia Butnaraşu, din clasa a V-a, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, pregătită de prof. Vartolomei Nina Vartolomei,George Găitan, din clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, pregătit de prof.  Elena Luca, Anamaria-Roxana Leizeriuc, din clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Siminicea, profesor îndrumător  Oltiţa Dascălu şi  Nicoleta Corduneanu, din clasa a VIII-a, de la Liceul Tehnologic Cajvana, pregătită de prof. Robu Oana.

scris eseu

Echipa a beneficiat, pe toată perioada de pregătire, de coordonarea inspectorului şcolar pentru limba şi literatura română, profesor  Rita Cîntiuc.

„Continuând lanţul succeselor din anii precedenţi, echipajul județului a obținut menţiune. Una dintre probele concursului i-a transformat pe elevii participanţi în promotori ai unei personalităţi locale, devenite model naţional, aceştia alegând pentru realizarea portofoliului tematic <<Ciprian Porumbescu – un sucevean cu suflet de vioară>> , un creator de valori spirituale unice,  inspirate din tot ce ţinutul sucevean are mai frumos: locuri şi tradiţii”, a declarat directorul  Liceului Tehnologic Cajvana, prof. Nicolae Robu.


Intră acum și în grupul de