Lider liberal despre depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş: În România a înflorit ecologia deşi se văd gunoaie peste tot


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL Suceava Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, joi seara în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că lucrările de la depozitul de deşeuri care se construieşte în Pasul Mestecăniş trebuie finalizate pentru că este realizat 60 la sută.

El a arătat că proiectul este finanţat cu fonduri ale Uniunii Europene şi dacă nu se realizează trebuie ca banii să fie daţi înapoi şi că e vorba de mulţi bani.

„Iniţiativa Corinei Creţu mi s-a părut penibilă fiind comisar european şi ştie ce e cu fondurile UE”, a spus Irimie.

El a arătat că a constatat că a înflorit ecologia în România deşi se văd gunoaie peste tot şi respectivele organizaţii nu iau atitudine.

Cristian Irimie OdP

Irimie s-a întrebat de ce organizaţiile de mediu care critică acum proiectul nu s-au sesizat atunci când au început lucrările şi dacă erau decişi puteau face un lanţ uman şi să blocheze lucrările.

El a mai explicat că acest depozit de deşeuri nu e „groapa de la Călău” pentru că este o instalaţie care nu poluează şi că mai mult se poluează cu PET-urile aruncate în zona respectivă.

Irimie a mai declarat că nici măcar nu se vede foarte bine această investiţie şi este vizibilă doar organizarea de şantier care va dispărea după încheierea lucrărilor.

„Nu vrem să facem un pas înainte. Când se face ceva bun sunt nişte Gică-contra”, a spus Irimie.


Intră acum și în grupul de