Elevi ai Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbraveni participă la un concurs național pe teme de astronomie, cosmologie și astrofizică


Intră acum și în grupul de

O echipă de elevi ai Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbraveni participă la Concursul Științific Național Interșcolar “Nicolaus Copernic” cu tema “Cum a apărut și cum evoluează Universul?”, în această competiție fiind înscrise 147 de școli din întreaga țară.

elevi 3

Potrivit profesorilor coordonatori, Maftei Alexandra, Tănase Dumitrița și Bolohan Romeo, echipa liceului a realizat o mini-expoziție pe teme de astronomie și cosmologie ce conține machete, planșe, o rachetă din capace de la peturi, desene prin care au fost evidențiate elementele Universului.

De asemenea, elevii au studiat constelații cu ajutorul unui miniplanetariu, iar în urma documentării minuțioase au realizat prezentări Power – Point și un film “Pas cu pas prin Univers”, în care s-a explicat evoluția Universului.

Pe lângă aceste activități au mai fost organizate dezbateri și vizite, iar participanții au rezumat și activitatea misiunii spațiale PLANCK și au prezentat informații cu privire la viitoarea misiune EUCLID.

elevi 1

 

Concursul Științific Național Interșcolar “Nicolaus Copernic” se desfășoară în perioada 19 februarie – 24 septembrie 2015 și urmărește să încurajeze interesul elevilor pentru astronomie, cosmologie și astrofizică.

Competiția este organizată de Asociația Secular Umanistă din România (ASUR) și este sponsorizată de System Plus, partener HP și Dell România.

Echipele participante la concurs au ocazia de a câștiga unul dintre cele cinci laboratoare de informatică oferite de sponsorii competiției, iar profesorii coordonatori ai echipelor câștigătoare pot câștiga la rândul lor câte un laptop.

 


Intră acum și în grupul de