Rezultate Evaluarea Naţională Suceava 2015: Află AICI ce notă ai luat la examen


Intră acum și în grupul de

Primele rezultate la Evaluarea Natională 2015 au fost afişate,vineri, în fiecare centru de examinare şi pe portalul Ministerului Educaţiei, edu.ro.

afisare rezultate-admitere

Absolvenţii de gimnaziu din judeţul Suceava pot afla notele pe care le-au obţinut la examen accesând următorul link:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?jud=36

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea face contestaţie în aceeaşi zi, între orele 16:00- 22:00.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 27 iunie – 29 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 30 iunie.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind organizarea si desfăsurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a, candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea proprie numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii.

Admiterea în liceu se va face prin repartizare computerizată,  după susţinerea probelor scrise de la Evaluarea Naţională.

Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).

 

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape.

În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. În această primă etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În această etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie. În această ultimă etapă de admitere  se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

 


Intră acum și în grupul de