Profesor sucevean prins cu fițuici la examenul de definitivat în învățământ


Intră acum și în grupul de

Un profesor sucevean care a susținut joi, 9 iulie, examenul de definitivat în învățământ, la Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, a fost prins de profesorii supraveghetori cu fițuici, el fiind eliminat din concurs.

definitivat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Mariana Drumea, candidatul s-a înscris la specializarea Psihopedagogie specială. Pentru că a fost prins cu fițuici, profesorul a fost eliminat din examen și sancţionat pentru fraudă.

Drumea a mai precizat că din cei 353 de profesori însciși la definitivat 26 au absentat, iar alți 62 s-au retras în timpul examenului din motive personale.

„Metodologia permite candidaţilor să se retragă în timpul desfăşurării probei, fără a fi luată în considerare participarea la această sesiune a examenului de definitivat”, a declarat Mariana Drumea.

Ea a mai spus că profesorii debutanţi au dreptul de a susţine de trei ori examenul de definitivat în primii șapte ani de activitate la catedră, iar nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 14 iulie.


Intră acum și în grupul de