Definitivat Suceava 2015: Dascăli suceveni, nemulțumiți de notarea lucrărilor. Ei au depus 105 contestații


Intră acum și în grupul de

După afișarea rezultatelor la examenul de definitivat, cadrele didactice sucevene s-au arătat nemulțumite de notele primite în urma evaluării, astfel au fost depuse 105 contestații.

Contestatii

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, insp. Mariana Drumea, cele mai multe contestații au fost făcute de învățători – 18, profesorii de limba română – 16 și cei de educație fizică – 13.

Drumea a mai arătat că la matematică și limba engleză au fost depuse câte 8 contestații, la geografie 6, la profilul de educatori 5, la consiliere psihopedagogică și psihopedagogie specială câte 4, la limba franceză, religie ortodoxă, biologie și tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor câte 3, la protecţia mediului, asistent medical generalist și arte plastice câte 2, iar la educaţie muzicală, economie, pedagogie, mecanică și chimie câte o contestație.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afişate sâmbătă, 18 iulie.

Amintim că în urma susținerii examenului de definitivat care a avut loc pe 9 iulie, nici măcar jumătate din candidații înscriși în județul Suceava nu au reușit să promoveze examenul și să obțină note peste opt, procentul de promovabilitate fiind de 37,5 la sută. La examen au fost evaluați 264 de profesori, dintre care doar 99 au obținut note peste opt, de promovare a examenului.

 

 


Intră acum și în grupul de