Germanii din judeţul Suceava sărbătoresc 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România- Regiunea Bucovina


Intră acum și în grupul de

Comunitatea germană din Bucovina va sărbători, în perioada 7-10 august, împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România- Regiunea Bucovina, precum şi cea de a XIII a întâlnire a germanilor din această regiune.

Potrivit unui comunicat de presă al Forumului Germanilor din România- Regiunea Suceava, manifestările dedicate acestor sărbători vor avea loc, sâmbătă, începând cu ora 10,00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava, cu vernisarea expoziţiei de fotografie intitulată „Delta Dunării – o lume solitară”, în care sunt incluse lucrări realizate de dr. Klaus Fabritius, preşedintele FDG Regiunea Extracarpatică, urmată de un recital de lăută susţinut de Caius Hera din Timişoara, în repertoriu fiind muzică din epoca Renaşterii .

Antonia Gheorghiu

În cursul după-amiezii de sâmbătă, de la ora 16,00, se va desfăşura o paradă a portului popular pe esplanada Casei de Cultură din Suceava la care vor participa invitaţi din ţară şi din străinătate, iar Casa Polonă din Suceava este prevăzut un program cultural prezentat de minorităţile germană, polonă şi ucraineană, urmate de  festivitatea de acordare de medalii jubiliare.

Preşedintele Forumului German- Regiunea Bucovina, Antonia Gheorghiu, a declarat că la această festivitate,  vor participa. între alţii, preşedintele Consiliului Regional Schwaben din Germania, Jurgen Reichert şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Ziua de duminică va fi dedicată unui tur al mănăstirilor din Bucovina.

Sursa citată precizează că printre partenerii acestor evenimente se numără Guvernul României, Departamentul Pentru Relaţii Interetnice, Forumul Democrat al Germanilor din România, Regiunea Schwaben din Germania, Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei din Suceava şi Forumul Democrat al Germanilor din Suceava.

Forumul Democrat al Germanilor din România – Regiunea Bucovina are în componenţă nouă forumuri locale, respectiv la Suceava, Gura Humorului, Frasin, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Cârlibaba şi Siret.

Sursa foto: Allgemeine Deutsche Zeitung


Intră acum și în grupul de