S-au scumpit locuinţele ANL. Preţul pe metru pătrat a crescut cu 55 de euro


Intră acum și în grupul de

Deşi piaţa imobiliară este în stagnare sau chiar în scădere, Guvernul a mărit, printr-un Ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale preţul locuinţelor ANL care pot fi vândute, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi.

Potrivit acestuia, preţul de vânzare pentru un metru pătrat al unei locuinţe construită prin ANL a crescut cu 55 de euro, de la 328 de euro până acum la 1691,29 de lei, adică circa 383 de euro.

Harşovschi a precizat că în municipiul Suceava sunt 274 de locuinţe construite prin ANL care pot fi vândute şi s-au vândut doar 11 locuinţe.

ANL

Viceprimarul Sucevei a arătat că la un an de la Hotărârea de Guvern care permitea vânzarea în rate a apartamentelor ANL nu este clarificat modul prin care se poate face această vânzare în rate şi că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor Publice să prezinte cum se calculează aceste rate.

Harşovschi a mai menţionat că ANL a decis să reia un proiect din anul 2008 în municipiul Suceava pentru construirea a patru blocuri cu 80 de apartamente pe un teren de 10.000 de mp pus la dispoziţie de municipalitate.

 

„Am speranţa că se va face”, a spus viceprimarul care a menţionat că ANL a cerut Primăriei să elibereze cu celeritate autorizaţia de construire.

 


Intră acum și în grupul de