Peste o mie de proaspeţi absolvenţi suceveni s-au înregistrat la AJOFM pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj


Intră acum și în grupul de

Peste o mie de absolvenţi suceveni ai unor forme de învăţământ s-au înregistrat, în lunile iunie şi iulie, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj, şapte dintre aceştia fiind absolvenţi ai unor şcoli speciale.

somaj

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a declarat pentru News Bucovina că în luna iunie s-au înregistrat la această instituţie 182 de absolvenţi ai unor forme de învăţământ, iar în luna august alţi 964 de absolvenţi, din care şapte absolvenţi ai unor şcoli speciale.

Capverde a spus că  absolvenţii pot obţine indemnizaţie de şomaj dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat.

Ea a mai spus că din totalul absolvenţilor înregistraţi la AJOFM Suceava în lunile iunie şi iulie, doar 155 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în timp ce restul sunt luaţi în evidenţă şi sunt consiliaţi şi sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă, fiindu-le prezentate listele cu locuri de muncă vacante sau optează pentru înscrierea la cursuri de recalificare.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava a precizat că indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni, cuantumul indemnizaţiei de şomaj fiind de 250 de lei pe lună.

Ea a spus că indemnizaţia de şomaj se acordă fie de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, perioadă în care absolvenţii nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, fie de la data absolvirii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap.

 


Intră acum și în grupul de