Aproape 1800 de candidaţi suceveni înscrişi în sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 1800 de candidaţi suceveni înscrişi în sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat vor susţine probele orale şi scrise în cinci centre de examen nominalizate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat, unul dintre candidaţi va susţine examenul cu ajutorul unui interpret al limbajului mimico-gestual.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Gabriela Scutaru, a declarat pentru News Bucovina că în sesiunea august-septembrie 2015 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 1790 de candidaţi din judeţul Suceava care vor susţine probele orale şi scrise în cele cinci centre de examen nominalizate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat.

Astfel, 400 de candidaţi vor susţine probele din cadrul Bacalaureatului la Centrul de examen organizat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, alţi 397 de candidaţi la centrul de examen organizat la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, 256 la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, 417 la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi 320 la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Gabriela Scutaru ISJ

Gabriela Scutaru a mai spus că un candidat de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, înscris în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, va redacta probele scrise cu ajutorul unei interpret al limbajului mimico-gestual, întrucât problemele medicale pe care le are nu-i permit să-şi scrie singur tezele, acesta fiind singurul caz special înregistrat, până în prezent, în această sesiune.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava a spus că singurul centru zonal de evaluare din judeţul Suceava este organizat la un colegiu din municipiul Suceava.

Potrivit calendarului Examenului de Bacalaureat 2015, înscrierea candidaţilor pentru sesiunea august-septembrie a acestui examen s-a desfăşurat în perioada 13-17 iulie, iar între 17-18 august se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, în 18-19 august va avea loc evaluarea evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C, iar în 20-21 august are loc evaluarea competenţelor digitale-proba D.

Proba scrisă la limba şi literatura română se va desfăşura în 24 august, proba obligatorie a profilului în data de 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării în 28 august, iar afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în data de 31 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 septembrie.

Reamintim că în sesiunea august-septembrie 2014 a Examenului de Bacalaureat erau înscrişi 1999 de candidaţi suceveni care au susţinut probele orale şi scrise în şase centre de examen, nominalizate de Comisia judeţeană de Bacalaureat 2014.


Intră acum și în grupul de