Tabără internațională pentru studenții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava la Odessa


Intră acum și în grupul de

În perioada 10-16 august 2015 studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava s-au aflat în tabăra internațională de la Odessa, prin intermediul unui proiect transfrontalier.

studenti odessa (2)

Potrivit reprezentanților USV, timp de trei ani universitatea suceveană și Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS) au fost partenerii Universității Naționale Politehnice din Odessa (Ucraina) în implementarea proiectului transfrontalier “The International Student Centre for Recreation and Tourism: the Way to Healthy Nation (ISCRT)”.

„Unul dintre principalele obiective ale acestui proiect a constat în crearea condițiilor pentru dezvoltarea turismului de recreere pentru studenți, tineri și persoane cu dizabilități din Ucraina și România, precum și în reconstruirea și implementarea unui centru de recreere în cadrul Universității Naționale Politehnice din Odessa”, au informat reprezentanții USV.

studenti odessa (6)

Astfel, studenții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, s-au aflat timp de o săptămână în Centrul de Recreere „Chaika” de pe litoralul Mării Negre, ce aparține Universității Politehnice din Odessa.

Sursa citată a mai arătat că studenții suceveni au avut ocazia să se recreeze, să viziteze obiective istorice din centrul regional și Cetatea Albă, dar și să se distreze în tabăra studențească modernizată cu fonduri europene.

studenti odessa (1)

 

Proiectul transfrontalier a fost finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Modova 2007-2013 și s-a derulat sub sloganul „Granițe comune. Soluții comune”.

Parteneri ucraineni în cadrul acestui proiect au fost Organizația Regională a Persoanelor cu Dizabilități din Odessa și Asociația de Jurnalism „European Choice”.

 


Intră acum și în grupul de