Doi botășăneni au primit o amendă de două ori mai mare decât valoarea lemnului pe care voiau să-l vândă la Liteni

Doi bărbați din comuna Tudora, județul Botoșani, s-au ales cu o amendă de 2.000 de lei, după ce au fost prinși duminică dimineața, la Liteni, cu lemn de fag fără documente de proveniență și transport.

copaci taiati (1)

Potrivit IJJ Suceava, duminică dimineața, în jurul orei 5.00, în apropiere de satul Vercicani, oraș Liteni, un echipaj alcătuit din jandarmi din cadrul Grupei de Intervenție Liteni și un lucrător al Ocolului Silvic Dolhasca au depistat doi bărbați care voiau să vândă lemn de fag.

Jandarmii suceveni au arătat că cei doi bărbați, în vârstă de 27 și 25 de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, transportau cu două căruțe 3,74 mc lemn fag, fără a avea documente legale de proveniență și transport. Cei doi au declarat că au cumpărat materialul lemnos din comuna Tudora și că intenționau să-l comercializeze pe raza orașului Liteni.

copaci taiati (2)

„În cauză a fost aplicată o amendă contravențională în cuantum de 2000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolului Silvic Dolhasca”, au menționat reprezentanții IJJ Suceava.