Peste şapte mii de copii, înscrişi în clasa pregătitoare în judeţul Suceava, fiind prevăzute 366 de clase


Intră acum și în grupul de

Un număr de 7.015 copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016, în judeţul Suceava fiind prevăzute în planul de şcolarizare 366 de clase pregătitoare.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava, Gabriela Scutaru, a declarat că pentru noul an şcolar sunt prevăzute 366 de clase pregătitoare faţă de 359 câte au fost în anul şcolar precedent.

Gabriela Scutaru

“Există şi locuri suficiente pentru copiii care se pot repatria din străinătate sau alte situaţii speciale apărute pe parcurs”, a spus Gabriela Scutaru.

.Ea a mai spus că după cele două etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare organizate, în judeţul Suceava au fost validate 7015 cereri de înscriere.

La rândul său, inspectorul şcolar pentru învăţământul primar Laurentie Şpac a declarat că profesorii care vor preda la clasa pregătitoare în noul an şcolar vor participa la cursuri de formare organizate de Casa Corpului Didactic din Suceava, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie.

El a explicat că, până în urmă cu doi ani, formarea profesorilor care predau la clasa pregătitoare era realizată printr-un proiect derulat de MECS.

Şpac a spus că şcolile sucevene care au clase pregătitoare dispun de materiale didactice ( hărţi, lupe, mingi, cărţi de colorat, jucării), dar şi  de mobilier şcolar specific vârstei copiilor.


Intră acum și în grupul de