Asistentul social din Grăniceşti despre cazul celor trei copii care fac bani din poze cu un măgăruş: A fost ideea lor. Părinţii nu au o situaţie foarte bună, iar casa le-a fost afectată de inundaţii


Intră acum și în grupul de

Cazul celor trei frați din Iacobești care stau la marginea drumului european E85 cu un măgăruș și îi invită pe cei care tranzitează zona să se fotografieze cu animalul a ajuns și în atenția asistentului social care se ocupă de familia Florescu.

Mihai Moroșan a declarat pentru NewsBucovina că ideea ingenioasă de a-i invita pe cei care trec prin zona benzinăriei Lukoil din Iacobești să se fotografieze cu măgărușul contra sumei de un leu aparține copiilor, ei nefiind obligați de cineva.

„Eu cred că e o joacă a copiilor. Nu au fost obligați, a fost ideea lor”, a declarat asistentul social Mihai Moroșan.

El a mai spus că familia Florescu aparține cultului penticostal și merge la adunare sâmbăta, la Rădăuți.

Părinții micuților nu au o situație foarte bună, după ce inundațiile le-au luat casa în care locuiau, ei au fost ajutați de membrii cultului să se mute într-o altă locuință ce are două camere, o bucătărie și un hol.

„Au avut o casă cu două camere care s-a degradat la inundații. Au mai renovat ei puțin, dar nu le ajung banii”, a precizat Moroșan.

copilasi iacobesti (4)

Totodată, el a explicat că părinții copiilor muncesc cu ziua, în agricultură sau la pădure. În trecut bărbatul a lucrat și la fabrica de cauciucuri de la Slobozia, iar femeia ca îngrijitoare. Cei doi nu consumă alcool.

Asistentul social Mihai Moroșan a mai arătat că părinții micuților sunt persoane mai dificile, cu care nu poate comunica foarte ușor.

După cum ne-a declarat, Moroșan a făcut ultima vizită familiei Florescu în cursul lunii iunie.

Gheorghe Nuţu, primarul comunei Grănicești, a refuzat să comenteze acest caz, preferând să-l lase pe asistentul social să explice situația.

După amploarea pe care a luat-o cazul celor trei copii din Iacobești, cel care a postat pe Facebook fotografiile cu micuții și măgărușul scos la fotografiat pentru un leu a șters postarea de pe rețeaua de socializare.

 


Intră acum și în grupul de