Acasă Social Cristian Cuciurean, noul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava

Cristian Cuciurean, noul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava


Intră acum și în grupul de

Independentul Cristian Cuciurean va fi, începând cu 1 septembrie, noul inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Cristian Cuciurean  îi va lua locul Cristinei Teodorovici, căreia potrivit unui  ordin al ministrului Educaţiei, începând cu data de 31 august 2015, îi încetează detaşarea în funcţia de inspector şcolar general adjunct la IŞJ Suceava. Cu aceeaşi dată, Teodorovici revine la catedra rezervată de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava.



În prezent, Cuciurean deţine funcţia de director al Colegiului Silvic „Bucovina” din municipiul Cîmpulung Moldovenesc şi conform unui alt ordin al ministrului Educaţiei, începând cu data de 1 septembrie 2015, este numit prin detaşare în funcţia de inspector şcolar general adjunct la IŞJ Suceava.

Cristian Cuciurean

Cristian Cuciureanu a mai ocupat funcţia de inspector şcolar general al IŞJ Suceava în perioada 2011-2012. În  mai 2012, el a fost demis din funcţie pentru implicarea ISJ Suceava în campania electorală,  după ce PSD Suceava a sesizat Ministerul Educaţiei că microbuze şcolare sunt folosite în campania electorală a PDL.

După ce a fost destituit din funcţia de conducere pe care o ocupa la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Cristian Cuciurean, a declarat, într-o conferinţă de presă, că demiterea sa a fost o înscenare de natură politică.

Vasile Şalaru, secretar de stat în învățământul preuniversitar, a declarat, în urmă cu o săptămână, că inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, Cristina Teodorovici, nu va mai ocupa această funcţie  în urma fraudelor descoperite în județ la transferurile elevilor de clasa a IX-a.

„Dumneaei nu va mai fi inspector general adjunct pentru că oricum avea detașare în interesul învățământului până la 31 august și pentru ce a făcut sub nicio formă nu o să-i prelungim detașarea în funcția conducerii Inspectoratului Școlar”, a declarat Vasile Şalaru.

El a mai arătat atunci că va fi o cercetare disciplinară a membrilor comisiei de admitere a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, pentru încălcarea prevederilor legale privind transferurile elevilor.

Corpul de control al Ministerului Educaţiei a stabilit că în judeţ au fost aprobate ilegal 322 de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version