Delegație a Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din Cernăuți, în vizită la USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit, în data de 4 septembrie 2015, vizita unei delegații a Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți.

Potrivit reprezentanților USV, cele două instituții au semnat în anul 2014, un acord de colaborare, la inițiativa conf. univ. dr. Sabina Fînaru.

usv

În cadrul acestei vizite, Grigorii Bilianin, directorul Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți, și Lilia Govornean, metodist în cadrul aceleiași instituții, au purtat discuții cu prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, și cu prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul cu relații internaționale.

„Părțile au analizat perspectivele cooperării între cele două instituții, au subliniat necesitatea unei colaborări cât mai strânse și au evidențiat posibilitățile de implicare a USV în procesul de formare continuă a cadrelor didactice din Regiunea Cernăuți, în special a celor care predau în școlile românești”, se arată într-un comunicat al USV.

Sursa citată a mai arătat că delegația cernăuțeană a efectuat vizite de lucru la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și la Casa Corpului Didactic, unde au fost prezentate cadrul normativ, legislația și aspectele practice ce țin de formarea continuă și evaluarea a personalului din învățământul preuniversitar.

Întâlnirea a făcut parte din seria de activități prevăzute de Programul de activități pentru perioada 2015 – 2018 din cadrul Acordului de colaborare între părți, care include, printre altele, schimburi de experiență la nivelul conducerii instituțiilor. La finalul vizitei, membrii delegației cernăuțene au efectuat o deplasare la câteva dintre mănăstirile bucovinene.


Intră acum și în grupul de