Rudele celor cinci copii cu hepatită de tip A din căminul de locuinţe sociale de la CT „Petru Muşat”, au fost vaccinate


Intră acum și în grupul de

hol camin Petru Musat SV (1)Un număr de 23 de contacţi ai celor cinci copii diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A domiciliaţi în căminul de locuinţe sociale situat în apropierea Colegiului Tehnic “Petru Muşat” din Suceava au fost vaccinaţi împotriva acestei boli.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Andrei Ianovici, a declarat, luni, că trei copii în vârstă de nouă ani şi alţi doi copii în vârstă de şapte, respectiv unsprezece ani au fost diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A, fiind internaţi pentru tratament în secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava.

Ianovici a spus că, în cursul săptămânii trecute, la căminul de locuinţe sociale, acolo unde locuiesc copiii împreună cu familiile lor, au fost distribuite substanţe dezinfectante şi au fost vaccinaţi 23 de contacţi ai acestor pacienţi.

El a spus că în aceste cazuri nu s-a confirmat epidemia hidrică în condiţiile în care alimentarea cu apă potabilă se realizează din sistemul centralizat al oraşului, cauza probabilă a îmbolnăvirilor fiind igiena personală precară.


Intră acum și în grupul de