FOTO Suceava Noastră: Ion Lungu să încerce să facă şi în municipiu amenajările florale din curtea lui ca Suceava să redevină Oraşul florilor


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a solicitat, marţi, primarului Sucevei, Ion Lungu, să încerce să facă şi în municipiul Suceava ceea ce a reuşit să facă în curtea lui.

centru suceava flori (2)

 

„Domnule Primar Ioan Lungu, Faptul că puteţi fi şi gospodar nu îl poate nega nimeni –  se vede cu ochiul liber, la cum arată gazonul şi florile din curtea Dumneavoastră. Dar ce ar trebui să facă sucevenii, ca să vă înduioşeze, astfel încât măcar în următorul mandat al Dumneavoastră şi gazonul din centrul Sucevei să arate ca la Dumneavoastră acasă şi nu ca în  nordul Africii, gazonul din Parcul Central să arate ca cel din centrul Iaşiului şi nu ca o groapă de nisip? Ce ar trebui să facem ca florile de pe artera  principală, în imediata vecinătate a Primăriei, să arate ca la Dumneavoastră acasă sau ca în centrul Blajului şi nu ca ciulinii Bărăganului?”, se întreabă Dan Ioan Cuşnir într-un comunicat de presă.

centru suceava flori (4)
Centru Blaj
centru suceava flori (3)
Suceava, bulevardul principal

 

El îi întreabă şi pe viceprimari, pe consilierii locali, ce ar trebui să facem astfel încât turiştii care trec prin Suceava să îşi facă selfie-uri în centrul şi în Parcurile Sucevei.

„Ce trebuie să facem pentru a le reda sucevenilor speranţa şi pentru ai face să fie din nou mândri de apartenenţa la ceea ce era odată Oraşul florilor?”, mai întreabă Cuşnir.

centru suceava flori (7)

El consideră însă că cel mai important lucru este ca tinerii să rămână în Suceava.

„Ce ar trebui să facem domnilor gospodari şi administratori ai Sucevei, astfel încât tinerii să nu mai fugă din Suceava, cu prima ocazie pe care le-o oferă viaţa?”, a mai întrebat iniţiatorul Suceava Noastră.

centru suceava flori (1)centru suceava flori (6)

 

Dan Ioan Cuşnir crede că dacă nu se face ceva pentru a fi aduşi copiii înapoi acasă, peste 15 ani Suceava va arata ca un fost oraş minier părăsit, cu o populaţie îmbătrânita, cu blocuri abandonate, precum Ostra sau Iacobeni.

 

„Ce părere aveţi despre următorul scenariu: acum Suceava este un oraş de ocolit, în 5 ani facem ca Suceava să devină frecventabilă, iar în 15 ani Suceava va fi cel mai frumos oraş din România? Dar pentru aceasta, trebuie să ne luăm oraşul înapoi! Pas cu pas!”, se arată în comunicatul semnat de Dan Cușnir, inițiator Suceava Noastră.

centru suceava flori


Intră acum și în grupul de