În clădirea în care a funcționat Evidența Populației a fost inaugurat primul Centru de Prevenire a Criminalităţii din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 28 septembrie – 3 octombrie a.c. se derulează, la nivel naţional, cea de-a zecea ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

În Suceava, în cea de-a doua zi din cadrul campaniei a fost inaugurat primul Centru de Prevenire a Criminalităţii, în clădirea în care a funcționat Evidența Populației până în anul 2011. Proiectul a fost iniţiat de IPJ Suceava – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și a fost realizat împreună cu SOS – Stamp Out Slavery şi Institutul Bucovina Suceava.

centru de prevenire 2

Centrul a fost inaugurat în prezenţa a peste o sută de elevi de la Şcoala Generală nr. 3 Suceava şi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. De asemenea, la inaugurare au participat parteneri ai proiectului, cadre didactice şi părinţi.

„Centrul este situat pe strada Oituz din municipiul Suceava şi dispune de un birou de consiliere şi îndrumare a tinerilor, precum şi de o sală de proiectare film şi desfăşurare workshop-uri şi ateliere de lucru”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

În prima zi de funcționare a centrului elevii au vizionat filmul educativ Cheia e la tine!”, care surprinde poveştile de viaţă ale unor tineri şi urmările faptelor în plan juridic şi personal.

Participanţii au primit peste 250 de materiale preventive, pliante, flyere şi reviste cu recomandări preventive din partea polițiștilor suceveni.

„În perioada următoare, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor derula în cadrul centrului activităţi de consiliere şi îndrumare a tinerilor în situaţii de risc, fiind programate întâlniri cu elevi şi părinţi. Cadrul prietenos şi temele diversificate vor contribui la creşterea gradului de încredere a tinerilor în valorile sociale şi în instituţia Poliţiei”, a menționat sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de