Secţie de Neurochirurgie la Spitalul Judeţean Suceava prin transformarea compartimentului de profil


Intră acum și în grupul de

Compartimentul de Neurochirurgie al SJU Suceava va deveni secţie de profil, începând cu luna ianuarie, în condiţiile în care adresabilitatea a crescut mult  în ultimii ani, generată în mare parte de accidentele rutiere, dar şi de agresiuni.

RambuManagerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a spus că SJU Suceava a solicitat Consiliului Judeţean Suceava aprobarea transformării Compartimentului de Neurochirurgie al unităţii în secţie de profil, solicitare motivată de adresabilitatea mare, dar şi de dotarea foarte bună cu aparatură şi echipamente medicale şi de colectivul de specialişti foarte bine pregătiţi, condus de medicul Anatolie Buzdugan.

Rîmbu a spus că CJ Suceava a aprobat solicitarea SJU Suceava, iar începând cu luna ianuarie 2016, acest compartiment va deveni Secţie de neurochirurgie.

El a precizat că, în prezent, în acest compartiment îşi desfăşoară activitatea patru medici, dar că până la sfârşitul anului speră să mai fie angajaţi încă doi medici neurochirurgi.

“În solicitarea noastră am ţinut cont de frecvenţa mare a cazurilor de profil generate în mare parte de accidentele de circulaţie sau de agresiuni”, a spus Rîmbu, arătând că în acest compartiment sunt tratate şi cazuri din judeţele vecine, în special, din judeţul Botoşani.


Intră acum și în grupul de