Cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A în evoluţie în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat că în judeţul Suceava există în evoluţie cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A, iar de la începutul acestui an au fost vaccinaţi 700 de contacţi ai pacienţilor diagosticaţi cu această boală.

spalatul pe maini

Zorescu a spus că cele cinci focare comunitare de hepatită acută virală de tip A sunt în  localităţile Ilişeşti unde s-au înregistrat 37 de cazuri , Stulpicani -26 de cazuri, Liteni-Rotunda-21 de cazuri, Pătrăuţi-14 cazuri şi Berchişeşti-13 cazuri.

“Acestea sunt focare comunitare, în care continuă să apară cazuri noi. De la începutul anului, în judeţul Suceava au fost vaccinate peste 700 de persoane, contacţi ai pacienţilor diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A”, a spus Zorescu precizând că toate cazurile înregistrate sunt la copii cu vârstă până în 18 ani.

Medicul epidemiolog a precizat că DSP Suceava a făcut comandă pentru alte 250 de doze de vaccin împotriva hepatite virale de tip A pentru vaccinarea, în continuare, a contacţilor cazurilor nou diagnosticate cu această boală.


Intră acum și în grupul de