Acasă Social Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pentru alegerea conducerii...

Un al doilea tur de scrutin va fi organizat pentru alegerea conducerii Colegiului Medicilor Suceava


Intră acum și în grupul de

Cel de al doilea tur al alegerilor structurilor de conducere ale Colegiului Medicilor Suceava va fi organizat, duminică, luni şi marţi, după ce în primul tur al alegerilor nu a existat cvorumul legal de două treimi din totalul membrilor cu drept de vot, aşa cum prevede regulamentul.

Primul tur al alegerilor structurilor de conducere ale CM Suceava, organizat în zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie 2015, a fost invalidat prin lipsa cvorumului legal de două treimi din numărul total al membrilor cu drept de vot.

Colegiul medicilor Suceava

Preşedintele Comisiei Electorale Judeţene a Colegiului Medicilor Suceava, medicul Ana Burcă, a declarat pentru News Bucovina că participarea la vot  la primul tur al alegerilor a fost destul de redusă, doar 89 de medici din judeţul Suceava din totalul celor 837 de medici cu drept de vot au participat la acest scrutin.



Ea a precizat că, în aceste condiţii, în lipsa cvorumului legal, de două treimi din numărul total al medicilor cu drept de vot, alegerile au fost invalidate, urmând să se organizeze un al doilea tur de scrutin.

Medicul Ana Burcă a spus că cel de al doilea tur al alegerilor se va desfăşura în zilele de 6,7 şi 8 decembrie, la sediul Colegiului Medicilor din Suceava, în intervalul orar 8,00-20,00, alegerile urmând să fie validate indiferent de numărul electorilor.

Preşedintele Comisiei Electorale Judeţene a CM Suceava a mai spus că speră ca la al doilea tur de scrutin să se înregeistreze o prezenţă mai mare.

Burca a precizat că la primul tur al alegerilor a fost prezent şi un reprezentant din partea Sindicatului Medicilor, medicul Anca Brădăţan, în calitate de observator.

Pe lista candidaturilor pentru mandatul în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Suceava se află 39 de medici din judeţul Suceava, iar pe lista candidaturilor pentru mandatul în Adunarea Generală Naţională a Colegiului Medicilor din România sunt 30 de medici suceveni.

În Colegiul Medicilor  Suceava sunt înscrişi, în prezent,  915 de medici în diferite specialităţi, cu drept de liberă practică, iar 837 dintre aceştia au drept de vot (membri ai Colegiului Medicilor Suceava care au achitat cotizaţia, inclusiv pentru luna octombrie 2015).  (Lililana B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version