VIDEO FOTO Deblocări de gheţuri pe Bistriţa coordonate de prefectul Constantin Harasim. Un pod pietonal din Vatra Dornei a fost distrus


Intră acum și în grupul de

Un pod pietonal din Vatra Dornei a fost distrus, marţi, în urma acţiunii de deblocare a gheţurilor executată pe râul Bistriţa în zona comunei Iacobeni şi coordonată de prefectul Constantin Harasim.

acumulari gheata raurile Bistria-Dorna (2)

Astfel, Prefectura Suceava a anunţat printr-un comunicat că în urma intervenţiilor structurilor de specialitate şi a autorităţilor locale pe raza comunei Iacobeni, au fost deblocate acumulările de gheaţă create în zona celor două poduri, fapt ce a condus la deplasarea acestora în aval.

„Acumulările de gheaţă rezultate în urma deblocării au depăşit cota de atenţie pe raza municipiului Vatra Dornei şi au distrus puntea pietonală Berna. Nu au fost afectate persoane”, se arată în comunicat.

 

Prefectura Suceava anunţa, marţi dimineaţa, că  începând cu ora 9.00, prefectul judeţului, Constantin Harasim, împreună cu inspectorul şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, s-au deplasat la o monitorizare a cursurilor de apă pe râurile Bistriţa şi Dorna, în aval de localitatea Iacobeni.

„Activitatea se desfăşoară în urma informărilor primite de la structurile specializate SGA şi ISU din zonă, CLSU, dar şi în urma apelurilor primite pe numărul de urgenţă 112 cu privire la existenţa unor potenţiale pericole de inundaţii”, se menţiona în comunicat.

Totodată, se arată că de asemenea, în zona s-a deplasat echipa pirotehnică a ISU Suceava şi specialiştii SGA pentru a analiza oportunitatea descărcărilor acumulărilor de gheaţa, fără a crea prejudicii în aval, dar şi că se va analiza împreună cu preşedintele CLSU din zonă posibilitatea realizării unor protecţii în amonte pe râul Bistriţa pentru a proteja zonele supuse unor potenţiale pericole de inundaţii.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor,  Bucureşti a emis, marţi, o avertizare hidrologică de tip cod galben pentru Bistriţa superioară şi afluenţii săi (judeţele Suceava şi Neamţ) ce vizează creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE (influenţate şi de evoluţia formaţiunilor de gheaţă), cu posibile efecte de inundaţii locale. (N.B.)

acumulari gheata raurile Bistria-Dorna (3)


Intră acum și în grupul de